Brevik Bymuseum

Sommeråpent ved Brevik Bymuseum 2020

Brevik Historielag åpner også denne sommeren Bymuseet hver søndag mellom kl. 12 og 15 i skolens sommerferie. Benytt muligheten til å gå på oppdagelsestur i eget nærmiljø og lokalhistorie. Museet har dyktige frivillige guider, og museets mange rom gir i disse koronatider muligheter for å vandre rundt i små grupper.

Nytt av året er at det er laget et eget Cort Adelerrom i Rådhuset, med bilder og diplomene Cort Adeler fikk for sin krigsinnsats. Museet har ellers en innholdsrik okkupasjonshistorisk avdeling med hovedfokus på Grenland, et gammelt landhandleri, Breviks gamle apotek og en omfattende utstilling om Breviks rolle som knutepunkt på den gamle postveien mellom Kristiansand og Oslo. Breviks gamle rådhus er i seg selv også verdt et besøk, med sin flotte storsal med vakre malerier og en tidsriktig innredet avdeling med stue, kjøkken og kammers fra 1800 tallet.

Store og små er velkomne! Kombiner en bytur med museumsbesøk, rusletur i byen og besøk på en av Breviks isbarer!  Kr. 50 for voksne, gratis for barn.

Les mer om oss i Porsgrunns Dagblad.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler