Vekterturer i Brevik

Hver eneste sommer siden 1990 har Brevik Historielag arrangert sine populære Vekterturer, med unntak fra de to siste årene.

Bli med på vinterens vektertur 

Vekterens rute var bare i sentrum og på Øya. Setre og Trosvik fikk ikke besøk av vekteren hverken om natten eller på dagen. Grunnen til dette var at her var meget få hus, og de lå spredt slik at faren for brann var mindre. Der var heller ikke så mange skjenkesteder i disse bydeler.

I Brevik hadde man etter 1845 både politi og vektere. Vekterens arbeidstid var både dag og natt. Foruten at vekteren skulle sørge for ro og orden i byen om kvelden og natten, var det vekterens oppgave å påse at eventuelle branntilløp ble meldt fra hurtigst mulig.

Vekteren var utstyrt med en slags uniform, morgenstjerne, lykt, ur og eventuelt en fløyte. Selve uniformen var en frakk av godt tøy, lua hadde øreklaffer for varmens skyld. Utenpå frakken hadde han et bredt belte hvor det stod " Ærlig og Troe".

Den første organiserte vektertjeneste i Norden var på 1600-tallet. Det var de største byene som fikk preg av datidens storby på godt og vondt. Selv om det ikke var mange tusen innbyggere i Nordens hovedsteder den gang, ble det behov for ro og orden.

Vandrespelet om Curt Adeler er for hele familien og alle som ønsker seg en hyggelig kveld med sang, musikk, spennende historier, litt humor og en anderledes rusletur i Breviks sjarmerende gater.

Det blir ikke arrangert noen vekterturer i 2014

Torsdag 7. juli

Torsdag 14. juli

Oppmøte kl. 22:00 ved Sjøloftet begge dager

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishInformasjonskapsler